Вицепремиерите Томислав Дончев иминистрите Деница Сачева и  Красимир Каракачанов направиха

...
Вицепремиерите Томислав Дончев иминистрите Деница Сачева и  Красимир Каракачанов направиха
Коментари Харесай

Дончев: Нямаме друга държава, да я пазим!

Вицепремиерите Томислав Дончев иминистрите Деница Сачева и  Красимир Каракачанов направиха изключително изказване в Министерския съвет.

" Благодаря на всички, които стачкуват без да нарушават публичния ред. Благодаря и на служителите на реда. Вероятно очаквате след включването на президента огледална реакция, не няма да има огледална реакция, няма да кажа, че държавното управление желае оставката му. Това би ни вкарало в още по-тежка институционална рецесия ", съобщи Томислав Дончев.

" Правителството се трансформира в мафия, когато прокуратуарта повдгина обвиняване на съветниците на президента.  " Ако някой желае цялата власт в този момент дано да изясни за какво.

" Министерски съвет не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев. Нека си пазим страната, единствено една ни е ", сподели Дончев.

Който подбужда за митинги, би трябвало да има ясна визия какво следва в българската зима, добави Деница Сачева. Тя настоя да се излезе от разговора с персоналните нападки, а да се възвърне институционалния разговор.

Агитки, метежи, погроми, провокации – в случай че на някой демокрацията не му е по размер, да излезе и да каже, добави тя като добави, че това й припомня за друго отминало време.

Радев не откри 24 часа да разяснява новината за влизането ни в чакалнята на еврозона. Ако има други проекти за  България да ги каже, прикани тя и прикани към деескалация, към разсъдък и хладнокръвието, хората да не се поддават на провокация и да се почитат институциите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР